Niets erger dan een tergend langzaam besturingssysteem.

Net uit de winkel ging het razend snel maar nu? Kan wel een kopje thee gaan zetten voor er iets gebeurt. De computer is niet langzamer geworden die is nog even sterk als in het begin. Het zijn de toegevoegde programma’s die er bij zijn gekomen en veelal actief rechts in de taakbalk geactiveerd staan. Alles wat rechts staat naast de klok is actief en belast de processor. Software die geïnstalleerd is maar niet actief mee opstart veroorzaakt geen vertraging. Dat gebeurt pas als gebruiker die software aanklikt om te gebruiken. Het is belangrijk om zo min mogelijk actieve software aan te hebben. Alles uitzetten werkt ook niet, gebruiker wil natuurlijk wel kunnen internetten enz. Computerclub Voorburg kan uw systeem laten opstarten met alleen die software welke nodig is om goed en lichter kunnen draaien. Klok, luidspreker, antivirus, netwerk (draadloos of bedraad). Soms videokaart instellingen, printer. Meer is overbodig.

Bel voor een afspraak met onze helpdesk.  0624692855.

.

.
.
.
.

Ook voor computers is vet en stof een struikelblok hoewel die minder gevoelig zijn voor hitte problemen. Toch kan er een te kort aan toevoer van koele lucht ontstaan zoals de vier afbeeldingen hierboven laten zien. Een verstopte rooster inlaat. Uitgeharde koelpasta en koelribben die vol zitten met stof. Dat alles kan voor ernstige problemen zorgen. De chipset onder de processor kan in het ergste geval smelten. Dat is niet te herstellen. Het moederbord kan naar de schroot. Ook hier zal de computer voor dat het zover is verschillende malen spontaan afslaan. Luister naar uw systeem het kan niet spreken maar wel lawaai maken met een hard afwijkend blaasgeluid. Het lawaai dat langzaam wordt opgebouwd, steeds een beetje meer snelheid waarmee de koelventilator voor lucht moet zorgen. Nog vreemder is dat computers soms in een bureau worden weggestopt met deurtje dicht. Geef uw systeem lucht!!!.